Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plněné malé jehňátko

5-6 kg jehně,50g rýže,vnitřnosti-játra srdce,250g másla,2 svazky lahůdkové cibulky,1 svazek čerstvého česneku,200ml bílého vína,20 g červené práškové papriky,1 svazek zelené petrželky,1 svazek máty,sůl,pepř.

Jehně pořádně opláchneme vodou zevnitř i z venčí,osolíme taktéž zevnitř i z venku.Drobně pokrájenou a orestovanou na 2/3másla cibulku s pokrájeným na plátky čerstvým česnekem,práškovou paprikou a odstavíme.Povařené a pokrájené vnitřnosti s pokrájenou mátou,petrželkou,pepřem, a na půl uvařenou rýží a vínem,to vše promícháme.Jehně naplníme a břišní otvor zašijeme.Celé jehně potřeme rozpuštěným  máslem do  kterého jsme přidali trošku červené papriky a dáme péct nejdříve v silně vyhřáté troubě,později teplotu snížíme.během pečení několikrát otáčíme celé jehně a poléváme sosem z masa který se utvořil pod jehnětem .Podléváme vývarem .Jen trošku .