Jdi na obsah Jdi na menu
 


KARBANÁTKY V SOSU

 600 G TELECÍHO MLETÉHO MASA,150 G RÝŽE60 G HLADKÉ MOUKY,3 VEJCE,125 G MÁSLA,1 CITRÓN,100G CELERU,PRÁŠKOVOU PAPRIKU,PEPŘ,SŮL.

K MLETÉMU MASU PŘIDÁME,OPLÁCHNUTOU A NAPŮL UVAŘENOU RÝŽIA ZE DVOU VAJEC BÍLKY,PEPŘ,SŮL:,ZE SMĚSI TVOŘÍME PODLOUHLÉ KARBANÁTKY,KTERÉ OBALÍME V HLADKÉ MOUCE A NECHÁME 1/2 HODINY ODPOČINOUT DO VROUCÍ OSOLENÉ VODY DÁME NADROBNO POKRÁJENÝ CELER NECHÁME CHVÍLI POVAŘIT A PŘIDÁME 3LŽÍCE MÁSLA.          ZTLUMÍME EPLOTU A PAK JEDEN KARBANÁTEK PO DRUHÉM DÁME DO TOHOTO SOSU  POVAŘIT PŘI  MÍRNÉM VARU DO ZMĚKNUTÍ RÝŽE.dVA ŽLOUTKY A JEDNO CELÉ VAJÍČKO ROZŠLEHÁME SE ŠŤÁVOU Z CITRÓNU A POSTUPNĚ ZA STÁLÉHO ŠLEHÁNÍ VMÍCHÁME DO SOSU.POKRM VYPNEME A PO NĚKOLIKA MINUTÁCH MŮŽEME PODÁVAT S CHLEBEM .