Jdi na obsah
Jdi na menu
Úvod »
Hrušková marmeláda
Hrušková marmeláda
1 kg hrušek,800g korunního cukru elírovacího2:1,1/8 l vody pár hřebíčků.Hrušky omyjeme osušíme ,rozčtvrtíme, a zbavíme jadřinců.Nakrájíme je na plátky.Slupky ponecháme.plátky vaříme ve vodě tak dlouho,až se téměř rozpadnou.Pak směs přepasírujeme přez jemné síto,přidáme korunní cukr želírovací 2:1hřebíček a všechno vaříme4-8 minut. Když máme pocit ,že už je směs uvařená.Kápneme na talířek a pokud ihned tuhne je již marmeláda hotová.Jestliže ne, tak vaříme dál a zkoušku po chvíli zopakujeme.Po dovaření vyjmeme koření,horkou marmeládu naplníme do sklenic a ihned uzavřeme.
Archiv
Kalendář
| << |
květen / 2025 |
>> |
Statistiky
| Online: |
1 |
| Celkem: |
77363 |
| Měsíc: |
1127 |
| Den: |
38 |