Jdi na obsah
Jdi na menu
Úvod »
Hrušková marmeláda
Hrušková marmeláda
1 kg hrušek,800g korunního cukru elírovacího2:1,1/8 l vody pár hřebíčků.Hrušky omyjeme osušíme ,rozčtvrtíme, a zbavíme jadřinců.Nakrájíme je na plátky.Slupky ponecháme.plátky vaříme ve vodě tak dlouho,až se téměř rozpadnou.Pak směs přepasírujeme přez jemné síto,přidáme korunní cukr želírovací 2:1hřebíček a všechno vaříme4-8 minut. Když máme pocit ,že už je směs uvařená.Kápneme na talířek a pokud ihned tuhne je již marmeláda hotová.Jestliže ne, tak vaříme dál a zkoušku po chvíli zopakujeme.Po dovaření vyjmeme koření,horkou marmeládu naplníme do sklenic a ihned uzavřeme.
Archiv
Kalendář
<< |
říjen / 2022 |
>> |
Statistiky
Online: |
1 |
Celkem: |
67844 |
Měsíc: |
811 |
Den: |
27 |